Δραστηριότητες

 
drastiriotites

 

Αγαπάμε τα παιδιά... και θέλουμε να είμαστε το καλύτερο κομμάτι της ημέρας τους.

 

Με βάση την πολυετή πείρα μας και την αγάπη μας για τα παιδιά, δημιουργήσαμε μία σειρά δραστηριοτήτων, για μία σχολική χρονιά γεμάτη μάθηση και ατελείωτο παιχνίδι!

 

Στην Παιδική Πολιτεία, οι μικροί μας φίλοι αναπτύσσουν δεξιότητες, ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους:

  

Ρυθμική αγωγή: Μαθαίνουν το σώμα τους και τις δυνατότητές τους, με τον πιο διασκεδαστικό και ρυθμικό τρόπο, ενώ παράλληλα αρχίζουν να αντιλαμβάνονται το χώρο γύρω τους.

Κουκλοθέατρο- Δραματοποίηση: Εμπλουτίζουν τη γλωσσική τους έκφρασή και μαθαίνουν να εκφράζουν συναισθήματα και ιδέες, για μία ημέρα γεμάτη δημιουργικότητα, γνώση και πολιτισμό.

Αγγλικά- Γαλλικά: Μαθαίνουν λεξούλες και εκφράσεις που τα βοηθούν να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και γνώσεις από μικρή ηλικία.

Μουσική: Παίζοντας, εξερευνούν νέους ήχους, εκφράζονται με διαφορετικούς τρόπους και αναπτύσσουν όλες του τις αισθήσεις.

Ζωγραφική:Η έκφραση προσωπικότητας και συναισθημάτων μέσα από νέα υλικά, θα τα βοηθήσουν να γνωρίσουν ένα νέο κόσμο.

Μουσικοκινητική: Ο ρυθμός, η μουσική και οι χαρούμενες χορογραφίες θα τα βοηθήσουν να μάθουν την αξία του συγχρονισμού και να ανακαλύψουν την δική τους ποιότητα κίνησης.

Περιβαλλοντική αγωγή: Μαθαίνουν να παρατηρούν και να αγαπούν τον κόσμο που τα περιβάλλει, ενώ παράλληλα υιοθετούν θετική στάση απέναντι στο φυσικό περιβάλλον.

Ελεύθερες δραστηριότητες:Η επαφή και οι ασχολίες με άλλα παιδάκια στην ίδια ηλικία, τα βοηθούν να αναπτύξουν την κοινωνικότητα τους και τη συνεργασία.

Εορτασμός γενεθλίων:  Διασκεδάζουν και βιώνουν ευχάριστα συναισθήματα, ενώ παράλληλα κοινωνικοποιούνται, μαθαίνοντας την αξία των κοινωνικών εκδηλώσεων.

Λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης:  Το παιχνίδι, η μάθηση και η φαντασία δεν σταματούν ούτε στο σπίτι!

Μαγειρική- ζαχαροπλαστική: Τα παιδιά μαθαίνουν να μαγειρεύουν, να ψήνουν, να ζυμώνουν και να δημιουργούν φαγητά και γλυκά με πρωτογενής πρώτες ύλες ακολουθώντας τις συνταγές μόνα τους, μαθαίνοντας βιωματικά μέσα από το μαγείρεμα και την διασκέδαση.

Πληροφορική: Με τη μορφή παιχνιδιού και με τρόπο ευχάριστο χρησιμοποιούν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ως εργαλείο ανακάλυψης, δημιουργίας και έκφρασης στο πλαίσιο των καθημερινών τους δυνατοτήτων.

Γυμναστική: Βοηθούμε τα παιδιά να αγαπήσουν την άθληση, να γνωρίσουν το σώμα τους, να παρουσιάσουν τα ταλέντα τους, να καλλιεργήσουν την αυτοπειθαρχία και να αναπτύξουν τον συντονισμό των κινήσεών τους.

Σχέδια εκπαιδευτικής δράσης- projects (π.χ. κυκλοφοριακή αγωγή, αγωγή υγείας): τα παιδιά αποκτούν νέες γνώσεις και δεξιότητες πάνω στα ενδιαφέροντα τους και μαθαίνουν να συνεργάζονται πάνω σε θέματα που τα αφορούν.

Λαογραφία- παράδοση: η αλήθεια και η ομορφιά της γνώσης κρύβονται μέσα στα ήθη και τα έθιμα κάθε τόπου. Η επαφή των παιδιών με λαϊκά παραμύθια και η συμμετοχή τους σε διάφορα παραδοσιακά δρώμενα οξύνουν τη σκέψη και τη φαντασία τους και τα φέρνουν σε επαφή με την παράδοση και την ιστορία του λαού μας.


**Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων των σταθμών μας, ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα για το νηπιαγωγείο του Υπουργείου Παιδείας (ΔΕΠΠΣ) 

 
facebook-vectorpinterest-vector